Καλώς ήρθατε στον ιστοχώρο μας

Σας καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιό μας. Ευχόμαστε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε ένσταση για κάποια από τις αναρτήσεις μας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε και θα επιληφθούμε άμεσα.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 

Άγιοι Κολλυβάδες (Άγ. Μακάριος Νοταράς, Αγ. νικόδημος Αγιορείτης, Άγ. Αθανάσιος ο Πάριος, Αγ. Νήφων εν Ικαρία)



Άγιος Νικόλαος Καραμάνος



Άγιος Αναστάσιος Ναυπλιεύς


Ιωάννης Καποδίστριας



Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης



Ρήγας Φερραίος
 
 
Αλέξανδρος Υψηλάντης
 
 
       Πριν το 2021, ξεκινήσαμε στο εργαστήρι μας τη δημιουργία ενός αφιερώματος, για τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση, με την απεικόνιση των πρωταγωνιστών της. Στο αφιέρωμα, εκτός από Νεομάρτυρες (όπως οι εκονιζόμενοι Άγιος Νικόλαος Καραμάνος, Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς), δημιουργήσαμε και τις εικόνες του εθναποστόλου και Ισαποστόλου Ιερομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, των συντελεστών της πνευματικής μας αναγέννησης Αγίων Κολλυβάδων (Άγ. Μακάριος Νοταράς, Αγ. νικόδημος ο Αγιορείτης, Άγ. Αθανάσιος ο Πάριος, Αγ. Νήφων ο εν Ικαρία), του πρώτου και κορυφαίου κυβερνήτη της νεοελληνικής ιστορίας Ιωάννη Καποδίστρια, του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη, του ιδεολογικού πρόδρομου της επανάστασης εθνομάρτυρα Ρήγα Φερραίου, και του Στρατηγού Αλέξανδρου Υψηλάντη.

       Μέσα στις προθέσεις μας ήταν, να είναι αφιερωμένο ένα τμήμα των εκθέσεών μας, στα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Λόγω κόβιτ όμως, αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας, οπότε με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του 1821, σας παρουσιάζουμε αυτό το τμήμα της δουλειάς μας διαδικτυακά.


1 σχόλιο:

  1. Πράγματι, υπέροχα έργα, από άξια χέρια, φτιαγμένα με τα πιο πολύτιμα υλικά... αγάπη και μεράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή