Καλώς ήρθατε στον ιστοχώρο μας

Σας καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιό μας. Ευχόμαστε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε ένσταση για κάποια από τις αναρτήσεις μας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε και θα επιληφθούμε άμεσα.

Η Πορεία μας

 

        


      - Το εργαστήρι μας λειτουργεί με έδρα τη Δάφνη Βοΐου. Στην  ενασχόλησή μας με τις καλές τέχνες (από το 1998), έχουμε θητεύσει δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, στους αγιογράφους Δημήτρη Βάσσο,  Δημήτρη Λυκούδη,  Κωνσταντίνο Ξενόπουλο, Δήμο Τριανταφυλλίδη και στον ψηφοθέτη Νίκο Στεργίου. 
       -  Έχουμε κάνει επτά εκθέσεις (στη Νεάπολη Κοζάνης, στη Σιάτιστα, στον Αυγερινό, στη Δάφνη, στο Τσοτύλι Βοΐου, στην Πτολεμαΐδα και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) και έχουμε πάρει μέρος στην μεγαλύτερη έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης που γίνεται στην Ελλάδα, την  "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ". Έχουμε πάρει μέρος και σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις, τις περισσότερες με τον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και με τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.
        -    Έργα μας έχουν εκτεθεί σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εκθεσιακός χώρος Δ.Ε.Θ. – Helexpo, Μονή Λαζαριστών κ.τ.λ.).
     -   Έργα μας επίσης βρίσκονται στην εκκλησία του Αη Γιώργη στη Μυχού της Λέσβου, στον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα στη Θεσσαλονίκη, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα στο 401 ΓΣΝΑ, στον Άγιο Αθανάσιο Τσοτυλίου, στον Αη Γιώργη στο Μιντιλόγλι Αχαϊας, στον Ι.Ν.  Φωτολίβους Δράμας, στόν Άγιο Δημήτριο στο Χατζή Μεσσηνίας, στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος, τον οποίο αγιογραφούμε καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Μας  έχει επίσης ανατεθεί η κατασκευή του ψηφιδωτού εμβλήματος της Α.Ε.Κ., που θα τοποθετηθεί στο υπό κατασκευήν νέο γήπεδο της αθηναϊκης ομάδας.
       -  Ασχολούμαστε κυρίως με το ψηφιδωτό, την αγιογραφία (φορητή εικόνα και τοιχογραφία),  τα εγχάρακτα ψηφιδωτά (χαραγμένο ξύλο σε μορφή ψηφιδωτού, που στη συνέχεια ζωγραφίζεται και δίνει την εντύπωση ψηφιδωτού), που είναι δημιουργία δικής μας  επινόησης, καθώς και με την κλασσική ζωγραφική. 
      -  Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλίδης», για τρεις συνεχόμενες θητείες και είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και  έχει διδάξει το αντικείμενο του ψηφιδωτού στα εργαστήρια του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και του Δήμου Εορδαίας, καθώς και στα σεμινάρια ψηφιδωτού των Δήμων Βοϊου και Πτολεμαϊδας.
                                                              Όλγα Κοσκερίδου – Παπαδοπούλου
                                                                             Υπεύθυνη εργαστηρίου
Επικοινωνία
Tηλ. 6973821254 - 2463080311

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου