Καλώς ήρθατε στον ιστοχώρο μας

Σας καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιό μας. Ευχόμαστε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε ένσταση για κάποια από τις αναρτήσεις μας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε και θα επιληφθούμε άμεσα.

Η Πορεία μας
         -  Στην  ενασχόλησή μας με τις καλές τέχνες (από το 1998), έχουμε θητεύσει δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, στους αγιογράφους Δημήτρη Βάσσο,  Δημήτρη Λυκούδη,  Κωνσταντίνο Ξενόπουλο, Δήμο Τριανταφυλλίδη και στον ψηφοθέτη Νίκο Στεργίου. 
       -  Έχουμε κάνει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις (στη Νεάπολη Κοζάνης, στη Σιάτιστα, στον Αυγερινό, στη Δάφνη δύο φορές, στο Τσοτύλι Βοΐου δύο φορές, στην Πτολεμαΐδα, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στο Ναύπλιο (στην πρώτη βουλή των Ελλήνων) και στο Λουτράκι Κορινθίας (στο ξενοδοχείο Beau Rivage) και έχουμε πάρει μέρος στην μεγαλύτερη έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης που γίνεται στην Ελλάδα, την  "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ". Έχουμε πάρει μέρος και σε περισσότερες από 35 ομαδικές εκθέσεις, τις περισσότερες με τον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και με τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.
        -    Έργα μας έχουν εκτεθεί σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εκθεσιακός χώρος Δ.Ε.Θ. – Helexpo, Μονή Λαζαριστών, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στην πρώτη βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο, στον εκθεσιακό χώρο Beau Rivage στο Λουτράκι Κορινθίας κ.τ.λ.).
     -   Έργα μας επίσης βρίσκονται στην εκκλησία του Αη Γιώργη στη Μυχού της Λέσβου, στον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα στη Θεσσαλονίκη, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα στο 401 ΓΣΝΑ, στον Άγιο Αθανάσιο Τσοτυλίου, στον Αη Γιώργη στο Μιντιλόγλι Αχαϊας, στον Ι.Ν.  Φωτολίβους Δράμας, στόν Άγιο Δημήτριο στο Χατζή Μεσσηνίας, στον Άγιο Νεκτάριο στο Άστρος Κυνουρίας,στον Άγιο Δημήτριο Δάφνης, στον Άγιο Ιωάννη Σκάρφειας Φθιώτιδας, στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης, στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος, τον οποίο  έχουμε αγιογραφήσει εξ ολοκλήρου καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Επίσης έχουμε κατασκευάσει το ψηφιδωτό έμβλημα της Α.Ε.Κ., που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πύλη του υπό κατασκευήν νέου γηπέδου της αθηναϊκης ομάδας.
       -  Ασχολούμαστε κυρίως με το ψηφιδωτό, την αγιογραφία (φορητή εικόνα και τοιχογραφία),  τα εγχάρακτα ψηφιδωτά (χαραγμένο ξύλο σε μορφή ψηφιδωτού, που στη συνέχεια ζωγραφίζεται και δίνει την εντύπωση ψηφιδωτού), που είναι δημιουργία δικής μας  επινόησης, καθώς και με την κλασσική ζωγραφική. 
      -  Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλίδης», για τρεις συνεχόμενες θητείες και είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.  Έχει διδάξει το αντικείμενο του ψηφιδωτού στα εργαστήρια του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και του Δήμου Εορδαίας, στα σεμινάρια ψηφιδωτού των Δήμων Βοϊου και Πτολεμαϊδας καθώς και στα σεμινάρια της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες «Μέθεξη».
                                                              Όλγα Κοσκερίδου – Παπαδοπούλου
                                                                             Υπεύθυνη εργαστηρίου
Επικοινωνία
Tηλ. 6973821254 - 2463080311

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου